Kulturkonsumtion april

En samling av en del av det jag läst, sett och gjort under april.

Betygen är godtyckliga och beror på saker som mitt humör, om jag ätit på senaste, sovit ordentligt, hur vädret är, vad det senaste jag läste var och förmodligen en lång rad andra saker utom min kontroll. På ett ungefär betyder betygen ändå:
A = Jag kommer att entusiastiskt prata om det med en rad personer.
B = Det var värt att läsa/se/lyssna på.
C = Okej, men inte minnesvärt.
D = Det här var dåligt, önskar att jag gjort något annat.

Läst

The Voltage effect – John List (B-)
Känns väldigt godtycklig i vad den säger behövs för att skala upp företag/idéer. Olika nivåer på tankarna, och med dålig struktur som inte går att sammanfatta på ett vettigt sätt. Roliga och snygga exempel, men mer som underhållning än som en guide.

The future of another timeline – Annalee Newitz (B)
Tidsresande feminister kämpar för kvinnors och icke-normativa människors rättigheter, i kamp mot en grupp män som kämpar för motsatsen. Snygg och smart sci-fi.

Vem kan segla – Henrik Schedin (B-)
Henriks förhoppade debutverk, kring en familjevän med Downs. Skiftar mellan idéhistoriskt utforskande och personligt berättande. Mer av ett akademiskt arbete blandat med lite självbiografi, än en berättelse kring kvinnan.

This is how you lose the time war – Amal El-Mohtar, Max Gladstone (B-)
Kärlek uppstår mellan tidsresande fiender, där den ena baseras i teknologi och den andra i naturen, där båda kämpar för att skapa framtiden den egna rasen dominerar. Underhållande smart och författarna verkar ha haft väldigt roligt, men griper aldrig riktigt tag i mig.

Halva Malmö består av killar som dumpat mig – Amanda Romare (C)
Dagboksform kring sex, relationer och sökandet efter kärlek. Grunt och frustrationsframkallande. Titeln är fantastisk, men jag förstår inte hypen kring boken. Älskade dock att Hålehall dök upp, vilket framkallade fina minnen från helgerna där.

Sett

Kulturfrågan kontrapunkt, 2022 (B)
Pretentiositet 10 av 10. Underbart.

Husdrömmar, 2022 (B)
Alltid roligt att se.

Collective (A)
Mörk dokumentär kring de enorma brister i det rumänska samhället, med utgångspunkt i sjukvårdssystemet och vad som hände efter en brand på en nattklubb. Fler dog på grund av sjukhusbrister baserat i korruption, än som gjorde där och då under kvällen.

Döden på Nilen (B-)
Precis så dålig/bra som förväntat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s